Trei trucuri de amenajare pentru apartamentele mici. Si o idee bonus

Trei trucuri de amenajare pentru apartamentele mici. Si o idee bonus

Apartamentele mici sunt o catastrofă! Un chin! O monstrozitate! Din pacate cei mai mulți dintre noi își duc viața în apartamente mici visând cu nasul în reviste colorate la case mari cu ferestre mari, cu o curte mare și scară interioară. Apartamentele mici, dacă ai puțină imaginație pot fi mult îmbunătățite.

Nu vei avea niciodată confortul unei case de 200 de metri pătrați, dar se poate trăi bine și plăcut și într-o casă mică. Nu în ultimul rând casele mici sunt soluția locuibilă a viitorului, pentru că oamenii nu vor mai avea nici bani, nici dorința de a bloca bani în case mari, iar pe de alta spațiul o să fie din ce în ce mai puțin…. În fine, să revenim la povestea apartamentelor mici și la cele mai bune trei trucuri de amenajare pentru acestea.

Renunță la canapea si patul pe mijloc. Soluția optimă stă în canapele extensibile, una mare pentru dormitor, alta cu două locuri pentru camera de zi. În mod paradoxal spațiul liber va fi mai mare, iar locul de dormit mai confortabil, plus că ai și spațiu de dormit suplimentar în camera de zi, pentru amici, copil sau pentru situațiile când soțul trebuie să doarmă și el undeva… Domitorul devine la rândul său o cameră multifuncțională, unde copilul își poate face lecțiile sau unde poți amenaja biroul de acasă, din ce în ce mai prezent în locuințele moderne, din ziua de azi.

Apelează la corpuri inteligent concepute pentru acest scop, incorporate sau suspendate, pentru un aspect final aerisit al camerei. Mobila dintr-o bucată, compactă este soluția ideală în camera de zi, iar în dormitor alege un dulap mare, din podea până în tavan pentru a avea spațiu de depozitare crescut. Nu uita să folosești toate locurile de depozitare (inclusiv lăzile canapelelelor extensibile si mulți saci care se pot vida, pentru a face economie maximă de spațiu).

Mergi pe varianta unui spațiu deschis între hol, camera de zi și bucătărie. Prin simpla dărâmare a pereților, evident numai dacă construcția și structura de rezistență permit acest gen de modificare poți câștiga patru-cinci metri în plus de suprafață locuibilă la care se adaugă posibilitatea unei amenajări mult mai confortabile și multifuncționale în același spațiu.

Folosește piese de mobilier rabatabile și transparente. Deși există și-și fac treaba perfect acestea par că nu-s și-ți lasă spațiul fluid și liber. Piesele de mobilier dinamice, precum scaune pliabile, masă extensibilă care se mărește de la două la patru sau șase persoane, mese etajate și pliabile, pufuri care includ spatiu de depozitare și altele sunt soluții pot transforma apartamentele mici în case plăcute și confortabile.

Ideea bonus. Renunță să compartimentezi apartamentele mici. Dacă este vorba despre o familie fără copii apartementul trebuie să fie unul complet deschis și multifuncțional. Fiecare zonă trebuie să aibă mai multe utilități, ceea ce face psihic ca apartamentul mic să pară mare, mult mai mare. Singura zonă care trebuie să rămână izolată și intimă este cea a dormitorului, sau – cel mai bine, doar a unei părți din acesta. În cazul cuplurilor care au copii se poate merge și mai departe cu aceasta ”multifuncționalitate”, iar domitorul părinților poate să fie spațiu de lucru, dormitorul copilului și cameră de joacă și loc de dormit pentru părinți.

În loc de final, nu dispera! Se poate trăi foarte bine și în apartementele mici, dragoste și sănătate să fie!

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Distribuie articolul pe: