Usile glisante si cateva detalii importante

Usile glisante si cateva detalii importante

Usile glisante rezolva doua probleme dintr-un foc: izolarea unui spatiu si lipsa de spatiu. Usile glisante au o gama larga de utilizari in livinguri, dormitoare, holuri, mansarde, camerele copiilor si inchideri de nise.

usi glisante

Citeste si: Piatra naturala in interior

Prima caracteristica a usilor glisante este economia de spatiu functional pe care acestea o aduc si pentru ca sunt extrem de practice, sunt simbol al amenajarilor de interior moderne. In cazul usilor glisante de interior nu mai trebuie luata in calcul raza de deschidere a usilor ca la usile obisnuite, fixate in balamale.

Citeste si: 5 trucuri in decoratiuni interioare care functioneaza

Usile glisante de interior sunt fixate pe sina montata pe perete, pe podea sau usi cu sistem cu glisare pe sina aflata in corpul de mobilier. Usile glisante sunt extrem de functionale. Ele pot fi confectionate dintr-o varietate de materiale de la tamplarie PVC, pana la lemn si sticla.

usi glisante 1

Exista mai multe tipuri de usi glisante. Exista usile glisante standard pot fi montate in fata peretelui cat si in perete. In cazul cand usa culiseaza in perete, aceasta se ascunde intr-o forma speciala a peretelui. O alta solutie sunt usile culisante cu sina de culisare vizibila. Usile glisante pot fi simple, duble, formate din doua parin, dintre care doar una mobila.

Citeste si: Solutii perfecte pentru bucatarii mici

Solutiile sunt multiple si exista o altarenativa optima pentru fiecare situatie in parte.

Despre usile glisante mai trebuie spus ca acestea nu au toc, nu etanseaza deoarece intre ea si perete exista un luft (distanta) de minim 5 mm pentru ca cele doua sa nu se loveasca una de cealalta si nu se pot monta pe pereti de gips carton care nu pot sustine greutatea unei usi culisante (in medie de circa 30 kilograme).

Sursa: dekodoors.ro

Distribuie articolul pe: