Vrei să te muți într-un apartament la ultimul etaj? Iată care sunt avantajele și dezavantajele!

Vrei să te muți într-un apartament la ultimul etaj? Iată care sunt avantajele și dezavantajele!

Dacă vrei să cauți un apartament de vânzare sau unul de închiriat, probabil ai observat că anunțurile imobiliare care prezintă oferte pentru ultimul etaj al unui bloc sunt, deseori, ocolite. Și asta pentru că există o preconcepție despre faptul că locuitul la ultimul etaj ți-ar putea aduce numai dezavantaje. Nimic mai fals! O locuință la ultimul nivel are și beneficii de care nu te mai poți bucura cu alte ocazii, așa că, dacă te bate un gând să te muți la înălțime, găsești mai jos avantajele și dezavantajele cu care te-ai putea intersecta.

AVANTAJE

Ai mai multă liniște

Dacă îți alegi un apartament la ultimul etaj al unui bloc înalt, te vei putea bucura de mai multă liniște în comparație cu etajele inferioare, unde tot zgomotul produs de trafic trece de geamuri, mai ales când e vorba de un bulevard intens circulat. Până la ultimul etaj, vuietul mașinilor, claxoanele sau alte sunete deranjante se dizolvă.

Ai o priveliște impresionantă

Nimic nu se compară cu o vedere până la linia orizontului, care te poate relaxa complet, dacă vii acasă obosit. Poți admira o bună parte din oraș, te poți bucura de apusuri sau răsărituri memorabile sau poți privi cerul pe o întindere mai mare decât dacă ai locui la un etaj inferior. Unde mai pui că poți transforma balconul într-o oază de verdeață care vara să fie un loc ideal pentru recreere astfel încât să uiți că locuiești într-un apartament simplu.

E mult mai privat

Datorită faptului că doar vecinii care locuiesc la același etaj cu tine ajung până la ultimul nivel, nu vei fi deranjat de pași pe casa scării sau de uși trântite la lift, cu care se confruntă cei care locuiesc la parter, de exemplu. Fiind vorba de ultimul etaj, îți poți pune amprenta și poți pune câteva ghivece de plante pe casa scării, care să te întâmpine și să îți creeze ideea de confort încă de la intrarea în casă, lucru riscant atunci când stai la primele nivele ale blocului. Nu trebuie să-ți faci griji că-ți va dispărea nici ornamentul de Crăciun de pe ușă, dar nici că va bate cineva toată ziua la ușa ta, cu diverse probleme.

DEZAVANTAJE

Simți frigul și căldura mai puternic

Fiind vorba de ultimul etaj, tavanul tău va fi și tavanul întregului bloc, practic și singurul acoperiș al imobilului. De aceea, vei fi în contact permanent cu condițiile meteo, iar dacă blocul nu este izolat bine, s-ar putea ca vara să simți în casă cam tot atâtea grade câte sunt și afară, chiar dacă pornești aerul condiționat, la fel cum iarna s-ar putea să fii nevoit să mai tragi o pătură pe tine. În afară de asta, aerul cald are tendința să urce, așa că la ultimul etaj s-ar putea să resimți pe pielea ta toată căldura asfaltului încins de afară.

Ești dependent de lift

Dacă e vorba de un imobil cu multe etaje, e clar că nu vei putea urca pe scări cu cumpărăturile, deci va trebui mereu să iei liftul. Acesta ar putea fi un impediment pentru că asta înseamnă că nu vei face deloc mișcare, dar e de înțeles, nimeni nu vrea să urce zece etaje după o zi grea la muncă. Problema intervine când, la un moment dat, liftul se va încăpățâna să mai meargă.

Te poți confrunta cu igrasia

Dacă ai ghinion, e posibil să te trezești cu pereții pătați de igrasie dacă administratorul blocului nu s-a preocupat de izolația corectă a blocului, pentru că între peretele tău și terasa blocului se crează condens sau apa se infiltrează prin crăpături. Astfel, s-ar putea să fii nevoit să văruiești mai devreme decât ți-ai propus.

Tu ai locuit vreodată la ultimul etaj al unui bloc? De ce l-ai alege sau cu ce probleme te-ai confruntat?

Sursa:Agentia Digital Workforce
Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie articolul pe: