Cele mai frumoase 5 flori curgatoare pentru balcon

Cele mai frumoase 5 flori curgatoare pentru balcon

flori curgatoare pentru balconFie că sunteți grădinar experimentat sau începător, doar folosindu-vă creativitatea și imaginația vă puteți decora balconul într-un mod cu totul deosebit folosind flori curgătoare. Pentru a crea un loc minunat în care să vă simțiți bine, să vă relaxați, să beți o cafea sau un ceai dimineață și să urmăriți apusul, este nevoie de puțin curaj și informațiile potrivite, pentru a face cea mai bună alegere în ceea ce privește florile potrivite pt balconul dumneavoastră.

Citeste si: Amenajarea balconului, trucuri si idei

Există o mulțime de specii de flori curgătoare ce pot fi plantate în ghivece sau în jardiniere, iar frumusețea acestora se reflectă prin culorile intense și prin bogăția de flori. Ghivecele cu flori curgătoare de balcon dau viață balconului, terasei și reprezintă niște decorațiuni pe cinste pentru acest colț al casei.

Atunci când optați pentru ghivece suspendate este important să țineți cont de faptul că deși sunt grele, din cauza pământului, pot deveni și mai grele atunci când sunt udate, și deci va trebui să țineți cont unde vor fi poziționate, pentru un plus de siguranță.

Citeste si: O idee eleganta: decoratiuni de vara cu plante aromatice

Iată câteva din speciile de plante curgătoare de balcon ce vă pot bucura ochii și înfrumuseța balconul:

1.     Mușcatele sunt plante perene cu flori viu colorate, ușor de întreținut și înmulțit; specia curgătoare este una din cele mai frumoase, potrivită pentru balcon sau terasă. Aceste plante iubesc foarte mult soarele și necesită udări din abundență, cu pauze între ele, pentru a permite pământului să se usuce și  pentru a evita putregaiul. Mușcatele înfloresc din abundență și au flori viu colorate ce încânta ochiul prin contrastul cu verdele puternic al frunzelor.

2.     Petuniile sunt printre cele mai îndrăgite și populare flori, și sunt apreciate cel mai des în variantele multicolore. Petuniile înfloresc o perioadă îndelungată de timp, existând și perioade de repaos în care le puteți susține cu fertilizatori și îngrășăminte, iar planta vă va răsplăti din plin. Petuniile există într-o mare varietate de culori, iar ultima creație a horticultorilor din Marea Britanie este petunia neagră, obținută prin multiple încrucișări ale unor petunii violet închis.

Citeste si: 7 sfaturi pentru gradina de pe balcon

3.     Campanula este o plantă frumoasă, delicată, ce face flori mici, albe, bleu sau violet și crește sub formă de tufă bogată. Această plantă înflorește pentru o perioadă lungă de timp, și poate fi înmulțită prin semințe doar în luna august, prima înflorire urmând să aibă loc abia în anul următor. Campanula necesită udări moderate, fără perioade în care să aibă pământul uscat; de asemenea Campanula iubește lumina, dar nu lumina directă, astfel încât este ideal să o feriți de căldură extremă și de razele puternice ale soarelui. Pe timp de iarnă păstrați-o într-o încăpere racoroasă, în care sunt cel mult 10 grade Celsius, dar nu sub 0 grade Celsius, fără să o udați și fără pulverizări.

4.     Begonia, spectaculoasă și deosebită, cuprinde peste o mie de specii și varietăți. Florile sunt apreciate pentru strălucire și pentru inflorescențele bogate, cu culori vii și frumos contrastante cu frunzele: albe, galbene, roșii sau roz. Prin hibridizare s-au obținut varietăți interesante, cu flori în mai multe culori, cu flori duble și chiar unele soiuri asemănătoare garoafelor și trandafirilor. Atunci când perioada de înflorire este spre final, se oprește treptat udarea, iar plantele intră în repaus. Tuberculii pot fi lăsați fie în pământul din ghiveci, fie la răcoare în turbă. Begonia preferă lumina, dar nu și bătaia directă a razelor solare, și necesită apă multă, pentru ca substratul să fie umed în permanență. Puteți, de asemenea, să le și pulverizați seara și dimineața, pentru a le menține umiditatea.

Citeste si: Dulap de haine pe balcon?

5.     Fuchsia hybrida este un arbust ornamental cu flori frumoase, variat colorate în roz, violet, roșu, alb sau lila. Planta provine din America Centrală și de Sud, iar reprezentanțele genului sunt plante decorative prin flori, denumirea lor populară fiind cerceluș, de la asemănarea florilor cu cerceii. Acestei plante îi place umezeala, deci este recomandat să o pulverizați pe timp de vară, dar nu se dezvoltă bine în plin soare, ci adoră locurile ușor umbrite. Substratul trebuie să fie în permanență ud, dar nu îmbibat cu apă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: